C.V. De Beeren Beersdal/Heerlen

 

 

Onder het toeziend oog van vele (doorgewinterde) carnavalisten, waaronder dus diverse bevriende carnavalsverenigingen uit de aanverwante regio in Buurthuis Maasstraat 10 Beersdal, heeft de altijd sympathiek overkomende carnavalsvereniging De Beeren voor het nu begonnen seizoen 2018-2019 gekozen voor een enthousiast prinsenpaar. Dit vond afgelopen vrijdag 23 november plaats, waarbij de keuze was gevallen op prins Eddy l en prinses José l (Backus)  

Vanaf 20.11 uur werd de spanning in de narrentempel langzaam opgevoerd middels o.m. een geweldig optreden van Duo Toujour, gevolgd door niemand minder dan rasartiest Fabrizo die de zaal op zijn kop zette. Maar ook charmante zangeres Marleen Rutten maakte de avond compleet. Genoemde driedubbele optredens kwamen dan ook, zoals het zo mooi heet,
 “sjiek” over.


Maar uiteraard werd ook eerst afscheid genomen van Prins Stefan 1e die terecht en met goede gevoelens mag terugzien op een fantastisch regeringsjaar. De spanningsklok tikte aansluitend als maar door en rond  22.11 uur was het dan eindelijk zover dat aan alle geheimzinnigheid vooraf bijna een einde zou komen. Onder opzwepende muziek kwamen vanuit verschillende kanten in de zaal drie gestaltes naar voren. President Wiel Laurens begon aan de gestaltes vragen te stellen totdat een gestalte overbleef. Na het traditionele countdown aftellen van 11 tot 0 bleek dit José Backus-Strouken te zijn, ze wilde wel prinses worden. Maar wel onder de voorwaarde dat haar man en raad van elf lid Eddy Backus ook prins zou worden. Zo gezegd zo gedaan en werd de wens van Jose vervuld. Dit betekende tevens dat in het 62e jaar van het bestaan van CV De Beeren een prinsenpaar tot aan Aswoensdag de scepters in de wijk Beersdal mogen zwaaien. 

Prins Eddy Backus is 57 jaar en in het dagelijks leven werkzaam bij wooncorporatie “Woonpunt Maastricht” met als standplaats locatie Hoensbroek. Zijn passie is muziek. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want hij heeft jaren in diverse orkesten gespeeld. Zeker niet onbelangrijk is het gegeven dat Eddy al 28 jaar getrouwd is met nu zijn prinses José Backus-Strouken. José Backus-Strouken is 54 jaar en werkzaam bij WOZL als logistiek medewerkster. Haar interesse is het maken van legbordpuzzels. Ze zijn woonachtig in de wijk Passart en hun gezamenlijke hobby’s zijn films kijken en natuurlijk carnaval. Saillant detail: op dit moment is hun kleindochter Iris 1e jeugdprinses bij de Beeren.    

De receptie ter ere van  prinsenpaar, Prins Eddy 1e en Prinses José 1e zal worden gehouden op: zondag 20  januari 2019  tussen 15.11 en 19.11 uur in narrentempel  Buurthuis Beersdal, Maasstraat 10. Dan kan iedereen tevens de felicitaties overbrengen op de nieuwe jeugdprins/prinses 2019, Deze proclamatie is op zondag 13 januari 2019. Maar op 20 januari kan ook jubilaris 1 x 11 jaar Stefan Laan de hand geschud worden voor elf jaar inzet voor C.V. De Beeren.